4.7.2012

Textielmuseum Tilburg

Tein viime viikonloppuna retken etelään pikku kylään Aarle-Rixteliin ja kävin samalla Hollannin tekstiili museossa. Museossa on hyvin mielenkiintoinen laboratorio, jossa testataan suunnittelijoiden ja opiskelijoiden uusia ideoita sekä malleja eri tekstiilitekniikoilla. Keskustelin yhden neulekoneinsinöörin kanssa, joka oli juuri neulomassa koneellaan intarsianeuletta hollantilaisen palkitun suunnittelijan, Conny Groenewegen mallistoon.
Tuolta löytyy niitä neuleita, joiden koneellisesta neulomisesta keskustelimme:
Dutch Fashion Awards 2011 - ALCHEMY F/W 2012/13

Todella harmi, ettei museossa saanut kuvata (kuin aulassa ja ulkona). Näytteillä, kun oli vaikka minkälaisia kangaspuita, ikivanhoja ja uusia koneellisia, ja mitä huikeimpia kankaita niissä menossa. Vaihtuva näyttely oli De Ploeg. Strong fabfics 1923-2012. Painettuja ja kudottuja kankaita.Leena halusi ottaa minusta kuvan kahvilassa.


Näin myös hienoja merkkausliinoja Leenan ja Henkan luona. Jokaisella liinalla on oma tarinansa. Aarle-Rixtelissä on kolme katollista nunnaluostaria ja yksityiskohtakuva on erään nunnan tekemästä liinasta. Tuulimylly varsin hollantilainen kuva-aihe. Muutenkin viihdyin mainiosti Leenan tekstiilikirjastossa. Lukemista olisi ollut pi...itkäksi aikaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti